production_methods.jpg

Η υψηλή ποιότητα του ελαιόλαδου που παράγουμε αποτελεί το άθροισμα πολλών παραγόντων. Σημαντικός μεταξύ αυτών είναι η αυστηρή τήρηση των κανόνων παραγωγής. Ο καρπός συλλέγεται στα μέσα Οκτωβρίου όταν είναι ακόμη πράσινος, τοποθετείται σε κλωβούς και ελαιοποιείται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (εντός 24 ωρών). Η ψυχρή έκθλιψη του καρπού στο διφασικό ελαιοτριβείο - όπου η θερμοκρασία του νερού δεν υπερβαίνει τους 27-29 βαθμούς - αποδίδει μεν λίγο μικρότερη ποσότητα ελαιολάδου αλλά διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τις φυσικές του ιδιότητες που διατροφικά θεωρούνται ότι συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπου. Στα συμβατικά ελαιοτριβεία τα ποιοτικά αυτά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου θυσιάζονται στο βωμό της μεγαλύτερης ποσότητας προϊόντος που λαμβάνεται στις πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες.