olive_oil.jpg

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά χαμηλής οξύτητας (0,1%) λόγω της καθαρότητας του καρπού και της άμεσης (εντός 24 ωρών) ελαιοποίησής του.

Ο ελαιοκαρπός συλλέγεται στα μέσα Οκτωβρίου όταν είναι ακόμη πράσινος και ελαιοποιείται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και θερμοκρασία μάλαξης 27 -29 βαθμούς Κελσίου. Με το τρόπο αυτό διατηρούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά του ελαιολάδου.

Το έντονο αρωμα που το χαρακτηρίζει, στο οποιο εκτος του καρπου ξεχωριζεις το θυμαρι, την αγριοριγανη, τη λαδανια που φυτρωνουν γυρω απο τα λιοδενδρα, κι ένα ανεπαισθητο αρωμα φυλλων τοματας και η πλούσια, πικάντικη γεύση του, το κ άνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλά ελαίολαδα παρομοίας ποιότητας.

Τον Μάϊο 2018, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο MONOLIA απέσπασε το Χάλκινο Μετάλλιο και τον Μάιο 2020 το Αργυρό Μετάλλιο για τη ποιότητας του στο Διεθνή διαγωνισμό Ελαιολάδου στο Λονδίνο (ΙΟΟC LONDON 2018 & 2020). QUALITY AWARDS 2018 & 2020

award_2019.jpgaward_2020.jpg